Камион прегази шофьора си и се заби в болница

Камион прегази шофьора си и се заби в болница | StandartNews.com

Русе. Шофьор бе премазан, след като се опита да спре потеглил на собствен ход камион. Инцидентът с превозното средство на общинското предприятие "Комунални дейности" е станал в Русе.

Камионът е спрял, когато се забил в сградата на Транспортна болница в крайдунавския град. Няма други пострадали.

Случаят е станал около 10.15 часа на улица "Княжеска", където се извършва ремонт на тротоара, пише БГНЕС. Камионът е разтоварвал плочки и пясък. "Вероятно в резултат от човешка грешка, камионът, който е спрял на равен участък, тръгва по наклона. Шофьорът тръгва след него в опит да се качи в автомобила и да го спре. Хванал се е за вратата, опитал се е да я отвори и да се качи вътре, спъва се, пада и автомобилът го премазва. Говорим в случая за трудова злополука, като незабавно са уведомени всички компетентни органи", каза кметът на Русе Пламен Стоилов, който пристигна на мястото на инцидента.

Загиналият шофьор Г. К. е на 57 години. Той е бил реанимиран на място от екип на "Спешна помощ" и закаран в болница, където час по-късно починал от раните си. Той е бил с опит, бивш инструктор, каза зам.-кметът Свилен Иванов и уточни, че се води разследване по трагичния инцидент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай