Иззеха нарязан тютюн от къща на тютюнджия

Иззеха нарязан тютюн от къща на тютюнджия | StandartNews.com

Гоце Делчев. Тютюнопроизводител ще застане пред съда заради нарязан тютюн. Полицаи от Гоце Делчев атакували частен дом в сряда в хаджидимовското село Абланица. Органите на реда действали по получен оперативен сигнал срещу стопанина на къщата. В жилището са намерени и иззети 117 килограма нарязан на ленти тютюн и машина за рязане на селскостопанската продукция. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК – за държане продажба на акцизни стоки. Работата по случая продължава.

Не е тайна, че в Неврокопския край много тютюнджии режат „зеленото злато" и го продават, за да изкарат повече пари. Правят го, защото цената на тютюна пада с всяка изминала година. Затова предпочитат да рискуват и да нарушават закона, като предлагат нарязан тютюн.

Това обаче вече се прави и в други райони на Пиринския край. През юни миналата година полицаи от РУП – Петрич атакуваха къща в петричкото село Кърналово. В едно от помещенията на частния дом откриха 388 килограма нарязан тютюн, който бе иззет от силите на реда. Срещу собственика на имота бе образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай