Изпепелиха с „Молотов” две коли на автомонтьор

Изпепелиха с „Молотов” две коли на автомонтьор | StandartNews.com

19-годишен автомонтьор ще трябва да предаде за скрап двете си коли, които бяха изпепелени при умишлен палеж в санданското село Ново Делчево. Автомобилите „Пежо 206" и „Ауди 80" лумнали в пламъци към 03,00 часа през нощта в сряда. те били паркирани пред дома на собственика им Васил Христов – на улица „Вела Пеева". Огнената стихия унищожила двете возила, които стават само за вторични суровини, споделиха жители на селото.

На мястото на инцидента пристигнал екип огнеборци от РС ПБЗН – Сандански. Пожарникарите локализирали огъня, който обхванал и дърва за огрев, струпани наблизо. Палежът е извършен с коктейл „Молотов", открити са две шишета, напоени с бензин, край изгорелите автомобили. Младежът работи като автомонтьор във фирма за международни превози. Той е разпитан от разследващите. „Може и да се занимава с нещо нередно, но не знаем. Няма криминални прояви. Баща му работи на строежа на автомагистрала „Струма", майка му е шивачка. Нормално и добро семейство са. То стана мода да се палят коли", казват жители на Ново Делчево. По случая е образувано досъдебно производство. Кметът на селото Валентин Апостолов уточни, че двете коли са стари и не са скъпи. В района няма къща с видеокамери, които да са заснели извършителите. „Дано хванат подпалвачите. Няма връзка между двата палежа – този и предишния, при който пак изгоряха две коли. Нямат вземане – даване собствениците им", твърди кметският управник.

С коктейл „Молотов" подпалиха джип и лека кола на вносител на зеленчуци и плодове от Полша към 01,44 часа на 26 март тази година. Палежът стана на улица „Гео Милев" в санданското село Ново Делчево.Унищожени бяха предните части и двигателите на джип „Ленд Ровър" и лек автомобил „Фолксваген Пасат". Колите са на 50-годишния бизнесмен Атанас Баладжанов. Той се занимава с производство на зеленчуци, но основната му дейност е да внася зарзават от Полша у нас. „Сигурно е засегнал по някакъв начин конкуренцията. Може да подбива цените с вноса на полските зеленчуци на нашите производители на зарзават", смятат негови съселяни. Полицията не е разкрила подпалвачите на джипа и фолксвагена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай