Изложба на хлапета даде старт на коледните празници

Изложба на хлапета даде старт на коледните празници | StandartNews.com

Симитли. Изложба на децата и младежите от Дневен център „Слънчев ден" бе подредена в заседателната зала на кметството в Симитли. С експозицията бе поставено началото на коледното настроение за предстоящият празничен месец декември в общината. Тя е кръстена „Аз творя за теб" и е свързана с Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Близо 50 експонати – картини с апликации, рисунки, малки предмети за украса на дома, са изработени от грижливите ръце на децата от „Слънчев ден". На 3 декември, когато се отбелязва Международният ден на хората с увреждания, тържества ще се състоят във всички социални заведения в община Симитли.

В 09:45ч. стартира съвместна инициатива на ОДЗ - „Ораново", Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчев ден" и Дневен център за възрастни, която е наречена „Да творим заедно". Всички ще рисуват, апликират и забавляват заедно. Тържествата на Центровете от семеен тип за възрастни ще започнат в 11:00 часа, като традиционно те се отбелязват с топли погачи, песни и съвместни занимания. За 13:30 часа е предвидена празничната програма на Клуб на инвалида „Кураж" – Симитли, с участието на децата от детска градина „Ян Бибиян" и мажоретния състав към СОУ „Св.св. Кирил и Методий".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай