Изграждат в Пловдив кръстовище с фонтан

Изграждат в Пловдив кръстовище с фонтан | StandartNews.com

Пловдив. Новото кръгово кръстовище, което предстои да бъде изградено до Водната палата в Пловдив ще бъде с фонтан. По думите на кмета на града Иван Тотев идеята се обмисля, за да стане мястото по-красиво и атрактивно.

В понеделник точно в 10 часа градоначалникът ще даде и старт на дейностите по изграждането на кръстовището, чиято цел е да облечи трафика в тази част на града. Първият етап от проекта включва строежа на съоръжението. За втория етап е предвидено преасфалтиране на бул. "Цар Борис III Обединител" от бул. "Марица юг" до бул. "Шести септември".

След това ще се направи мониторинг в рамките на една година. С него ще се установи дали има промяна в движението по бул. "Марица юг" и дали има ефект върху разтоварването на потока по бул. "Шести септември". Ако се окаже, че е така, ще пристъпим към втория етап, който е подземното преминаване в права посока под кръговото кръстовище, коментира зам.-кметът Димитър Кацарски. За изграждане на кръговото кръстовище общината е предвидила в бюджета за тази година около 900 хиляди лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай