IT-специалист и преводач спечелиха конкурс за фотография

IT-специалист и преводач спечелиха конкурс за фотография | StandartNews.com

Кърджали. Васил Анастасовски от Кърджали е тазгодишният победител в раздела за снимки в третото издание на конкурса „Източните Родопи - вкуси от дивата природа", организиран от „Новото тракийско злато". Неговата снимка „Устра" спечели първо място. Наградата му е уикенд за двама в „Дивата ферма" в Горно поле.

Васил е ИТ-специалист, а фотографията му е хоби. „Обожавам природата", казва Васил. Той е носител на голямата и първата награда в първия конкурс на бТВ „Аз, репортерът" през 2011 г. Същата година печели още едно отличие: наградата на публиката в онлайн фотоконкурса „България – атрактивна туристическа дестинация". Тайното гласуване отреди на Васил и още едно отличие в нашия конкурс – трета награда за снимката му „Дяволският мост".

Второто място е за Херман ван дер Хаарт (Холандия) за снимката му на малък воден бик. Това е първото чуждестранно участие в конкурса на НТЗ.

В раздела за пътеписи Анахид Чельовска печели първа награда - уикенд за двама в Природозащитен център "Източни Родопи", за пътеписа си „Откраднати мигове". Анахид е преводач по професия.

Второ и трето място в конкурса за пътеписи са за Оля Стоянова за пътеписите „За лисиците, черните щъркели и камъните, които си тежат на мястото" и за „Дъждовница, Снежинка и другите годишни времена в Родопите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай