Индийци с интерес към наше карго летище

Областният управител на Стара Загора посети Делхи

Индийци с интерес към наше карго летище | StandartNews.com

Стара Загора. Създаването на проектна компания, собственост на Министерство на икономиката, енергетиката, търговията и туризма, за изграждане на карго летище край Стара Загора, е предизвикал интереса на губернатора на Делхи Тенджендра Канна. Това съобщи за kmeta.bg старозагорският областен управител Недялко Недялков след завръщането си от Индия.

Според индийския губернатор и индийски инвеститори подобно карго летище щяло са спомогне за увеличаване на стокообмена между Изтока и Европа. На среща с губернатора на Делхи Недялков е представил Старозагорския регион като акцентът е бил върху енергетиката и възможностите за инвестиции в нови мощности. Розопроизводството и производството на розово масло, възможностите за инвестиции в селското стопанство и животновъдството, в областта на електрониката и машиностроенето, обучението на индийски студенти в Тракийския университет също са били тема на разговорите.

Старозагорският областен управител  и неговите колеги от Бургас, Варна, Разград и Габрово, бяха в състава на официалната делегация, която посети Индия в началото на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай