Имами събират пари за сираци

Имами събират пари за сираци | StandartNews.com

„Подай ръка на сирак, спечели благоволението на Аллах". По това мото имамите в страната събират дарения за деца, които са останали без един или без двамата си родители. В Пиринския край се събират пари в мюсюлманските настоятелства, както и по банков път. За първи път набираме доброволци в раз

личните населени места, които да отделят време и грижи за сираците, поясни районният мюфтия на Пиринско Айдън Мохамед. Дните от 23 до 30 ноември са обявени за Седмицата на сираците. „Това е най-активното време на нашата кампания. Ние им помагаме през цялата година. Само за тази година социалният фонд на Главно мюфтийство е подкрепил 81 деца с по 50 лева издръжка всеки месец. Нека бъдем съпричастни към тях, към съдбата им. Да ги поканим на трапезата си, да ги заведем на пазар, да им дадем, топлина, любов, човещина и усмивки", каза духовният водач на мюсюлманите в региона.

Според него се правят опити да се представи нелицеприятен имидж на мюсюлманите. А тяхната истинска същност е да помагат на ближния, да покажат доброто в душите си. „Целта ни е да провокираме към правене на добро цялото общество, няма значение религията на хората. Нека сме състрадателни към нуждаещите се, да им дадем нашата помощ. Всички участници в кампанията ни са духовно извисени. Да спасим заедно сираците от сиропиталищата и опасностите на улицата", каза още Айдън Мохамед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай