И в Пловдив протестират срещу областния управител

Георги Гергов: Незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов

И в Пловдив протестират срещу областния управител | StandartNews.com

Пловдив. Петдесет души протестираха в Пловдив срещу избора на Венцислав Каймаканов за областен управител, предаде БНР.

Малко преди 8 часа тази сутрин демонстрантите блокираха входа на областната администрация с твърдението, че Каймаканов е поставеник на ДПС - партия, която на парламентарните избори не е спечелила нито един мандат в града. Протестиращите не допуснаха в сградата настоящия заместник-областен управител Георги Игнатов, който напусна ГЕРБ след изборите.

"Оставка", "Избори", "Не на ДПС в Пловдив", скандират хората, които започнаха да се събират пред общината още в 7:30 ч. Областният управител Христо Грудев заяви, че все още не е получил заповед за назначението на Каймаканов и не знае дали това ще се случи днес.

Самият Каймаканов заяви, че през целия ден ще има поредица срещи в София, включително в МС. Той подчерта, че недоумява защо се говори, че е кандидатура на ДПС.

"Никога не съм членувал нито в тази, нито в друга партия. Поканен съм лично от премиера Орешарски в качеството ми на експерт", каза Каймаканов.

"Структурите на БСП в Пловдив и в областта не приемат назначаването на Венцислав Каймакамов за областен управител. Неговото назначаване не е съгласувано с областното ръководство на БСП и очевидно някой е подвел премиера Пламен Орешарски, че кандидатурата е консенсусна", заяви областният председател на БСП - Пловдив Георги Гергов, предаде Фокус.

Председателят на БСП - Пловдив, коментира и тридневните протести, така: "Подкрепям справедливите протести и искания на пловдивчани. Смятам, че хората са възмутени с основание. Днес ние ще поискаме незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив получихме десетки декларации на местни организации структури и стотици обаждания. Решението ще е въпрос на съвест, но хората в Пловдив, социалистите в Пловдив, не заслужават подобно отношение. Това, че някой е подвел премиера Орешарски, че ние сме съгласни с определянето на областен управител от ДПС, със сигурност ще има последици и за ръководството на БСП", допълни Георги Гергов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай