И министър Павлова е за втори лифт в Банско

И министър Павлова е за втори лифт в Банско | StandartNews.com

Банско. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви в Благоевград в петък своята подкрепа за развитието на зимния туризъм. Това може да стане чрез изграждане на допълнителни съоръжения в планинските територии, но в съответствие с екологичните регулации. Тя е „за" скоростно изграждане на втора кабинкова линия в най-добрия ни зимен курорт Банско за разрешаване на проблема с километричните опашки от туристи пред начална станция на единствената кабинка и загубата на нерви и време, докато се качат в планината да карат ски.

Кметът на община Банско Георги Икономов бе в Благоевград по покана на областния управител Бисер Михайлов. Заедно със заместника си Александър Мацурев взеха участие в среща с министър Лиляна Павлова. Поводът бе представяне на стартиралата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради, по която сдружения на етажните собственици могат да кандидатстват за 100 % безвъзмездно финансиране на дейности за обновяване на жилищните постройки.

Министър Павлова даде изчерпателна информация за условията за кандидатстване и пакета от енергоспестяващи мерки, които се покриват от програмата. През изминалата седмица кметът Икономов направи разяснителна среща с представители на етажната собственост на жилищна сграда в Банско. Собствениците на апартаменти бяха информирани за възможностите на програмата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай