Хванаха риболовен кораб с калкан

Хванаха риболовен кораб с калкан | StandartNews.com

Добрич. На лодкостоянка Каварна при планирана съвместна проверка на мобилна група на ИАРА и инспектори от сектори „Рибарство и контрол” Варна и Добрич е проверен при пристигане в пристанище риболовен кораб „Ивана” с външна маркировка КВ 6231, извършващ планиран за деня рапаноулов.

При проверката инспекторите открили недеклариран и маломерен калкан с размери 16-17 см, при допустим минимален размер 45 см. Маломерният калкан е бил укрит между съдовете с рапани, а другият калкан e укрит в един от фризерите.

На първоначалните въпроси от инспекторите екипажът отговорил, че няма улов на калкан. Нарушена е разпоредбата на специфичния план за мониторинг и контрол на калкана в Черно море, уточниха от ИАРА.

Съставени са  Актове за липса на уведомление, за недекларирана риба, за маломерна квотирана риба и възпрепятстване на проверка.

Маломерният калкан е върнат във водата. Очаква се решение от ръководството на ИАРА за отнемане на специалното разрешително за улов на калкан на риболовен кораб „Ивана - КВ 6231".



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай