Хванаха 21 тона контрабандно месо

Хванаха 21 тона контрабандно месо | StandartNews.com

Общо 21 тона контрабандно замразено пилешко месо е заловено от служители на ГДБОП на ГКПП „Дунав мост". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И уточниха, че в района е проведена операция, при която е спрян товарен автомобил с българска регистрация.

В декларацията на шофьора пишело, че превозвал храна за животни от пилешко месо. Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол (ТСК).

Камионът е бил разтоварен в района на Пазарджик, при което е установено, че стоката е пилешки бутчета с произход Полша. Това е станало в присъствието на контролни органи от НАП, Българска агенция за безопасност на храните и „Икономическа полиция"-ОДМВР Пазарджик.

По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пазарджик.

Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение - предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30% от стойността на внесената стока, а по отношение на фирмата получател е започнато ревизионно производство, съобщиха още от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай