Художниците от конкурса „Рицарят в мен" засадиха дръвчета

Художниците от конкурса „Рицарят в мен" засадиха дръвчета | StandartNews.com

Точно срещу астрономическата пролет деца от 15 училища засадиха дръвчета в двора на храм" Св.Петка" във Варна. Момчетата и момичетата са малките художници, които участваха в регионалния конкурс „Рицарят в мен" организиран от Велик приорат България. Преди няколко дни това предизвикателство за тях приключи с награждаването им лично от Румен Ралчев , Велик приор на тамплиерите в България .

Отличените творби се класират за финалният кръг, който ще се проведе в София в началото на месец май., Конкурсът е първата от поредицата прояви, насочени към запознаване с живота на средновековните рицари и развиване на качества като благородство, милосърдие, съпричастност и смелост у подрастващите. Акцията по засаждане на дръвчета в храмовия двор беше организирана от Младен Станев, командер на Командерия"Цар Калоян" във Варна.

В началото на следващия месец всички деца, работили върху темата" Рицарят в мен", ще посетят парк-музей „Владислав Варненчик", където ще им бъде изнесена лекция за живота на крал Владислав III и битката при Варна. Учениците ще присъстват и на демонстрация на рицарски занаяти в Средището, изградено от варненските тамплиери. Май месец ще бъде проведен и конкурс за есе на тема „Моята благородна постъпка", като в Деня на Славянските първоучители отново ще се състои награждаване на най-талантливите автори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай