Художници подариха картини на община Благоевград

Художници подариха картини на община Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. 12 художници представиха „Благоевград –модерен и древен" в края на Втория регионален пленер, организиран от общината. Картините им бяха подредени в „Измирлиевата къща" в благоевградския квартал „Вароша".

Те ще са там до края на седмицата, а после ще бъдат експонирани в зала „22 септември". Платната бяха подарени от авторите на общината. Авангарден, модерен, романтичен, цветен, с история и традиции бе пресъздаден Благоевград на картините. За една седмица всеки един от художниците успя да улови и пресъздаде по свой начин магията на града.

Огнян Георгиев, Александра Петкова, Нина Златева, Николай Китанов, Калия Калъчева, Явора Петрова, Александър Терзиев, Иван Гоцев, Здравко Анев, Кирил Иванов, Валентин Топалов и Дончо Захариев твориха в областния център. Всички те с богата автобиография и редица изложби в страната и чужбина. С помощта на община Благоевград те успяха да превърнат „Измирлиевата къща" в пъстра картинна галерия. Художниците получиха грамоти и признанието на местната власт за своята вдъхновена работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай