Храбър бизнесмен предотврати обир на банкомат

Храбър бизнесмен предотврати обир на банкомат | StandartNews.com

Само бързата и смела намеса на бизнесмен спря поредната кражба на цял банкомат в петричкото село Кърналово. Устройството е монтирано в големия хранителен магазин на братята Марин и Георги Велеви в началото на селището. До него е и ПОС терминалът за плащане на данъци от местните хора.

Марин Велев чул шум към 02,30 часа през нощта в сряда. Той живее точно срещу търговския обект. Веднага излязъл и видял спрял джип пред супермаркета. Към возилото била прикачена открита платформа, на която обирджиите били натоварили ПОС терминала. Мъжът не се уплашил, и изтичал до колата и хванал волана. Апашът, който карал автомобила, го ударил и дал газ, джипът минал през крака на Марин.

В същото време паркиран наблизо „Фолкваген" също се изнесъл с висока скорост от местопроизшествието. Жител на селото подгонил със своята кола фолксвагена. На кръстовище в село Първомай засякъл возилото-беглец. На място пристигнала и полицейска патрулка. Шофьорът на леката кола е задържан. Неговата съпричастност към извършеното престъпление се изяснява. Най-вероятно е бил като подкрепление на тези, които влезли в магазина да крадат банкомата. Оглеждал е районът за появата на полицаи. Апашите не са успели да задигнат пари от банкомата, счупили таблото му, но не се докопали до финикийските знаци. По случая е образувано досъдебно производство. „Става въпрос за сериозна организация, със сигурност престъпната група е наблюдавала търговския обект, начертали са план за действие. Влезли са вътре през аварийния вход, точно срещу него са банкоматът и ПОС терминалът. Издирването на извършителите продължава", уточниха криминалисти.

Банда дръзки апаши успя да задигне цял банкомат от центъра на курорта Банско на 15 януари тази година. Устройството се намираше в централната част на града, то е било монтирано на сградата на „Банка ДСК". На записите се видя как два джипа издърпват вързания с въжета банкомат и, след като го изтръгват, изчезват в неизвестна посока.

Почеркът на обира напомня на удара в село Гърмен, където също бе задигнат банкомат на буксир. Кражбата бе извършена на 24 ноември миналата година, устройството се намирало в преддверието на „Банка ДСК". Банковият клон се намира на 40 метра от сградата на общината, до него има заведение. Крадците вързали с дебело въже банкомата и го изтеглили навън с помощта на автомобил. После го качили във возилото и офейкали. Банкоматът не е бил прикрепен към стената, намирал се след външната врата, преди да се влезе в самия банков клон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай