Хотелиери искат извинение от бизнесмен

Хотелиери искат извинение от бизнесмен | StandartNews.com

„Касовата бележка в Банско е туристическа атракция в механите, туристите се радват като я видят" . Тези думи са казани от бизнесмена и собственик на хотел „Лъки Банско" в зимния курорт Борислав Малинов на работната среща във вторник на Конфедерацията на работодателите и индустриалците /КРИБ/ и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Съюзът на туристическия бинес в Банско и всички местни инвеститори остро осъждат изявлението на Малинов и настояват да даде пояснение. „Ние хората от средния и малък бизнес смятаме, че трябва да бъдем гръбнакът на българската икономика, както и че в много случаи държавните органи мерят с различен аршин средния бизнес и олигархичния такъв. Никога не сме се плашили от проверки, тъкма обратното - ние от СТБ - Банско сме ги изисквали .Настяваме, ако има информация конкретно за обект, както се цитира, да бъдем уведомени. Ние имаме нетърпимост към такива нарушения и не ги толерираме", се казва в позиция на туристическия бизнес в курорта. Подобно изказване преди началото зимния сезон е неетично и некоректно. „Защо г-н Малинов при констатация на подобен проблем не е сезирал компетентните органи и защо това сега се изстрелва в публичното пространство, на прага на новия зимен сезон? Настояваме да бъдат назовани имената на обектите, които имат подобна практика, защото направеното изказване от г-н Малинов засяга и коректните местни инвеститори, които категорично държат да бъдат разграничени от подобна практика. Всеки един от местните собственици на обект, упражняващ търговска дейност на територията на гр. Банско, е между първите проверявани ежегодно от всички възможни държавни контролни органи и уронването на авторитета ни по този начин, намираме за недопустимо. Настояваме публично да бъдат поднесени извинения към местния бизнес на гр. Банско!", се казва в позицията на СТБ.

Припомнят му, че преди да стане инвеститор Малинов е бил гост в Банско и винаги си е тръгвал доволен от гостоприемството и обслужването. „Това със сигуност е една от причините, довела в Банско много като вас", допълват местните хотелиери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай