Хасковските полицаи в готовност за протест на АМ Марица

Хасковските полицаи в готовност за протест на АМ Марица | StandartNews.com

Служителите на реда от РПУ-тата на Хасково и Димитровград са в готовност да излязат на протест до края на деня на АМ Марица. Те ще протестират край аутобана заради готвените промени от Финансовия министър Горанов и безрезултатната среща на синдикалистите с него.

Полицаите от областния Хасково и съседния Димитровград са с оставките в джобовете си, предупреди председателят на синдикалната федерация на служителите към МВР в Хасково Владимир Даскалов.

Днес по обяд десетки униформени се събраха пред РПУ-то, за да изчакат новините от София и в готовност да се включат в масовите протести, които се готвят в цялата страна.

Даскалов е категоричен, че орязването не е на привилегии, а на компенсации.

Той обясни, че с готвените промени заплатата един обикновен полицай ще падне с 300-400 лева. „Това означава, че един новоназначен полицай ще получава по-малко пари от един служител на охранителна фирма." коментира още синдикалистът. „Ние си уважаваме професията, обичаме я, избрали сме си я и искаме да си я работим, само че не искаме да се подиграват с нас. Ако семействата ни са обречени да гладуват обаче -няма място за компромис, няма място за морал.", категорични са полицаите от Хасково.

Те предупредиха, че ако не се реши адекватно ситуацията, ще хвърлят масово оставки, които са написани и буквално носят в джобовете си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай