Губернатор показа красивия Благоевград на Никола Манев

Губернатор показа красивия Благоевград на Никола Манев | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Димитър Димитров представи природни, културно-исторически и туристически забележителности на Пиринския край на известния ни художник академик Никола Манев. Маестрото е в областния център за откриването на патриотичната си изложба "Моята България". Експозицията от негови картини е подредена във фоайето на централната сграда на Американския университет.

Нашата област се нарежда на второ място след черноморските ни курорти по най-добре развита хотелска база. Като основни туристически дестинации може да се очертаят Сандански, Пирин, Рожен и Мелник, а Банско е най-добрият ски курорт на България и Балканския полуостров, каза губернаторът. Той представи предимствата на курортите Разлог и Добринище, на селата Баня и Добърско, резервата "Баюви дупки – Джинджирица" и курортната местност Предел.

Други подходящи за планински туризъм са общините Белица и Якоруда с курортните местности Семково и Трещеник, а районът на Гоце Делчев привлича с невероятните си архитектурни резервати Ковачевица, Лещен и Долен, подчерта Димитров пред своя гост. Не на последно място са Огняновските минерални бани и Благоевград, допълни областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай