Губернатор напомни на петима кметове за задълженията им

Губернатор напомни на петима кметове за задълженията им | StandartNews.com

Областният управител на Добрич Детелина Николова е изпратила писма на петима от новоизбраните кметове в областта, с които им напомня за задълженията им по силата на Закона за местно самоуправление и местна администрация, че в тримесечен срок от полагане на клетва, трябва да представят пред Общинските съвети Програма за управление за 4-годишния си мандат. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

До момента това свое задължение са изпълнили кметовете само на три от добричките общини - Генерал Тошево, Добричка и Крушари.

В писмото си до градоначалниците Николова пише: „По силата на Закона за местното самоуправление и местната администрация, съгласно чл. 44, ал. 5, всеки кмет на община представя пред общинския съвет Програма за управление за срока на мандата в тримесечен срок от полагането на клетвата. Програмата е стратегически документ, който съдържа основните цели, приоритети, дейности, сроковете за изпълнение и очакваните резултати в рамките на мандата. Тя отразява виждането и концепцията за практически действия на общинското ръководство и общинската администрация за посочения период на планиране, кореспондира с визията за развитие и синхронизира регионалните особености с националните приоритети", информират още от пресцентъра на администрацията. Писмото е изпратено с копие и до председателите на Общински съвети на петте общини – Балчик, Добрич, Каварна, Тервел и Шабла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай