Граждани против Кризисен център в блока им

Граждани против Кризисен център в блока им  | StandartNews.com

Жители в комплекса на улица „Драма" №51 в Гоце Делчев негодуват от решението на общинския съвет в града за преустройство на Дневния център за възрастни хора с увреждания в Кризисен център. Дейността на новата звено трябва да стартира в рамките на следващата година. Той ще се помещава на партера на един от блоковете – в помещение, собственост на общината. Те обаче са против да се помещава Кризисният щаб. Това стана ясно на срещата им с депутата и кандидат за кмет от ГЕРБ Георги Андонов.

Според Андонов нарушение има, тъй като в подобна ситуация следва да бъде потърсено съгласието на хората, живеещи в комплекса. Това обаче не е направено. Той се ангажира да съдейства на гражданите да търсят правата си, като сезира Областния управител и Дирекцията за национален строителен контрол.

„Най-сериозната причина, която ме мотивира да се кандидатирам за кмет на Гоце Делчев, то това е, че най-после тази община трябва да започне да се управлява открито. Мнението на гражданите трябва да се чува – не само проформа, а то да бъде движеща сила, когато се взимат подобни решение", коментира Георги Андонов. Това липсва в момента в отношенията между управляващите и жителите на общината, е диалог.

Хората се жалват, че напразно чакат пространството пред блока им да се благоустрои. Години наред изпращали жалби и молби до общинската администрация, но напразно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай