Градят приют в Добрич чрез дарителска акция

Градят приют в Добрич чрез дарителска акция | StandartNews.com

Добрич. В Добрич стартира изграждането на приют за бездомни хора, съобщи председателят на църковното настоятелство при храма "Света Троица" Стоян Стоянов.

На площ от 2,5 декара в квартал "Рилци" вече са извършени първите строителни дейности по вдигане на сграда, която ще разполага с места за 50 души, пише БТА.

В приюта ще има спални, трапезария, кухня, приемна за новопостъпилите, лекарски кабинет, сервизни помещения, каза отец Стоян. По думите му, проектът е подготвен с подкрепата на общината, а с първите събрани 15 000 лева от дарения са изградени избените помещения.

В парцела, където преди години е имало стопански сгради, ще бъде изградена животновъдна ферма и градина, с които приютът ще се издържа.

С всяка изминала година все повече хора, останали без покрив, търсят подкрепа в Социалния център при храма "Света Троица". Там сега са настанени близо 20 майки и деца, поясни председателят на църковното настоятелство. По думите му след изграждането на новия приют социалната база край храма ще бъде преустроена в кризисен център за майки с деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай