Градоначалник дари тоалет за кампания "Подай ръка"

Градоначалник дари тоалет за кампания "Подай ръка" | StandartNews.com

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова е подарила свой тоалет - костюм с риза и манто в стартиралата преди няколко дни инициатива под наслов "Подай ръка", насочена към абитуриентите. Идеята е на адвокат Бранимир Николов и още няколко общественици, като адвокат Николов заяви, че макар и в навечерието на тържествата на зрелостниците, инициаторите й се надяват да помогнат на абитуриенти в затруднено социално положение да изживеят баловете си без притеснения.

"Има толкова много официални дрехи по гардеробите, които събират прахоляци", каза Николов. Той добави, че инициативата е подкрепена и от общината, която е предоставила помещение, в което всеки ден от 10 до 19 часа се приемат дрехи, обувки, аксесоари, а абитуриенти пък могат да дойдат да се изберат тоалет за предстоящия си бал.

"Разчитаме на директорите на училищата в града да ни дадат списъци с децата в нужда, както и да разпространят информация за инициативата ни, която ще бъде ежегодна и догодина ще я започнем доста по-рано", казва още адвокатът. Той добави, че се очакват пратки и от Пловдив и столицата. Чрез специални стикери инициативата се популяризира в училищата, като е посочен и телефонът за връзка с адвокат Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай