Градът на липите ще празнува с живо коледно дърво

Градът на липите ще празнува с живо коледно дърво | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорската община се разделя с пагубната традиция да се отсича само за Коледа многогодишна елха.

За първи път тази година в областния град ще бъде украсено живо, неотсечено иглолистно дърво за предстоящите коледни и новогодишни празници. „Това е още един израз на желанието ни градът да бъде по-красив и зелен", аргументира идеята старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Коледното дърво ще остане и след празника да украсява площада пред сградата на общинската администрация, където расте в момента.

В екоинициатива на кмета щели да се включат и малките старазогорчета. На децата от яслите и градините в града пък ще бъдат подарени 120 малки кедърчета. По свое желание те могат да си отгледат живо коледно дръвче у дома или да ги засадят заедно със своите семейства пред домовете си или в дворовете на детските заведения.

На 2 декември вечрта, когато ще грейне в разноцветни одежи коледното дърво, на повече от 60 деца също щели да бъдат подарени, двегодишни кедърчета, за да отнесат със себе си и да засадят, където пожелаят.

През миналата година Стара Загора спечели приза "Най-зелен град" и по този повод в малката кашпа пред общината бе посадена млада ела, с тенденцията и тя да стане след време голямо и красиво коледно дърво, припомнят от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай