Градът на липите с още един първокласен стадион

Градът на липите с още един първокласен стадион | StandartNews.com

Скоро Градът не липите ще разполага с още един първокласен стадион - "Трейс арена" в кв. "Кольо Ганчев", който се стопанисва от футболния клуб "Верея". Днес официално бе подписан договора за отпускане 837 хил. евро 10-годишен инвестиционен кредит на сдружението с нестопанска цел ФК "Верея" по европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA.

Съфинансирането, осигурено от Societe Generale Експресбанк банката за проекта, е на стойност 578 хил. евро.
Проектът предвижда строителство на покрита трибуна зрители с капацитет 1214 места, фитнес център, съблекални по международните стандарти, стаи за съдии, кафе, заседателни зали, фен-магазин и съпътстваща инфраструктура. Преди година отново със средства от регионалния фонд за градско развитие бе изградено и модерно осветление на стадиона.

"Това 6-ия проект на община Стара Загора, финансиран от регионалния фонд за градско развитие, и тя е шампион по използване на финансовия инструмент Джесика", похвали домакините представителят на фонда Светломир Манолов.
Старозагорският градоначалник Живко Тодоров пък обяви, че общината вече е готова с нов проект по Джесика – ремонт и модернизация на закрития плувен басейн в града.

"Сега издръжката му ни струва над.250 хил. лв годишно, след санирането, топлоизолоцията и монтирането на соларни панели ще пестим поне половината от тези пари", добави кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай