Готвач от Гинес майстори сладки за сираци

Готвач от Гинес майстори сладки за сираци | StandartNews.com

Стара Загора. Известният шеф-готвач Пеньо Иванов, който тази година записа куп рекорди за книгата на Гинес, се включи в българо-австрийския коледен базар в Града на липите. Заедно с учениците от професионалната гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня” организаторът на националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” измайстори коледни сладки.

Шеф Иванов и младите готвачи приготвиха пет вида сладки, които ще се продадат на благотворителен търг на коледния базар. Австрийски канелени коледни сладки пък направи съпругата на Михаел Ангерер - търговско аташе на посолството на Австрия у нас. Събраната сума от продажбата на десертите ще бъде дарена на старозагорския дом за деца лишени от родителски грижи „Незабравка”.

Коледният базар в Стара Загора е съвместна инициатива на Австрийското посолство у нас и общината. До Ивановден идната година жителите и гостите на града могат да опитат прочутите австрийски щрудели с орехи и плодове, традиционни дребни сладки, вурстчета и наденички, горещо вино глювайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай