Гонят общински съветници на платен паркинг

Гонят общински съветници на платен паркинг | StandartNews.com

Общинските съветници, които идват за участие в работата на комисии или на сесия на местния парламент, няма да паркират колите си в алеята пред община Варна, а на платения паркинг близо до нея. Това се зарече зам.-кметът по реда и сигурността Тодор Иванов и уточни, че право да спират на алеята ще имат само специализираните автомобили, колите на официални делегации и на подвижните телевизионни станции. Обичайно, когато има сесия на ОбС тук може да се види най-скъпият автопарк във Варна.

Над десетина варненци протестираха пред кметството алеята пред общината да бъде освободена от паркиралите автомобили и градинката да си върне основното предназначение като място за срещи, разходка и почивки.

„Откакто съм в тази община водя битки, за да не се спират автомобили тук. Знаете ли колко народ съм изгонил от този паркинг? И затова някои от общинските съветници не ми говорят", каза зам.-кметът, който се срещна с протестиращите. Той посочи, че от началото на годината досега общината е съставила повече от 300 акта за паркиране по алеи, тротоари и в Морската градина.

По време на протеста нямаше нито един паркирал автомобил заради изрична заповед на Тодор Иванов през бариерата да не пускат коли, защото пречат на ремотните работи по бул."Осми приморски полк", които достигат до въпросната алея. Протестиращите залепиха стикери "Паркирал си като идиот" на коли, спрели върху близките тротоари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай