Голям пожар вдигна по тревога огнеборци в Благоевградско

Голям пожар вдигна по тревога огнеборци в Благоевградско | StandartNews.com

Сухи треви и храсти лумнаха преди обяд в неделя край петричкото село Марикостиново. Фронтът на пожара бързо се разрасна заради силния вятър в района и обхвана над 1000 декара стърнища в посока село Марино поле. Мобилизирани в борбата с огнената стихия бяха три екипа пожарникари от Петрич и един от Сандански, горски служители, доброволци от близките населени места, цялата налична техника на община Петрич.

Малко след 19,00 часа огънят бе локализиран, но в периметъра му периодично се възпламеняват различни огнища заради вятъра.

„Ще останат дежурни наши служители, за да следят за възпламеняването на нови огнища. Изгорели са само сухи треви и храсти, няма засегнати насаждения на земеделски стопани", заяви шефът на РД ПБЗН в Пиринския край – Георги Пармаков. В един момент огънят е бил близо до месопреработвателно предприятие и хотелски комплекс, но не е имало пряка опасност за тях.

„Над 5 часа сме на място и се борим с огнената стихия. Вече е ограничен огънят. Няма опасност за хората и за населените места", каза кметът на община Петрич – Димитър Бръчков.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай