Глобиха ВиК Златни пясъци за изхвърляне на отпадни води в морето

Глобиха ВиК Златни пясъци за изхвърляне на отпадни води в морето | StandartNews.com

Общо 5000 лв. глоба отнесоха "Виги турс" ЕООД и "ВиК Златни пясъци" ООД за незаконно заустване на отпадни води в Черно море, съобщиха от РИОСВ -Варна, откъдето е наложено наказателното постановление. Екоинспекцията е санкционирала с 5000 лв. кмета на община Крушари, който пропуснал да я информира за инвестиционно намерение. Сливенски собственик на лодка за разходки по река Камчия също е бил наказан със 100 лв., тъй като цяло лято разкарвал туристи без документ от РИОСВ, който се изисква.

През миналия месец са извършени общо 260 планови и извънредни проверки на 177 обекта във Варненска и Добричка област. Сред наказаните е туристическият холдинг на семейство Баневи "Русалка холидейз" ЕООД, който не спазил предписание да предостави документи за ползваните във ваканционно селище количества питейна течност от водопроводната мрежа през летния сезон. За нерегламентирано разкомплектоване на бракувани коли на площадка в с. Приселци акт е отнесла варненската "Пито-кар" ЕООД, а добричката "Корона лав" ООД ще плаща санкция, задето не е дала изискуеми документи за извършвани от нея дейности с опасни химически вещества. Сред нарушителите са и жител на Девня, наказан за разлив на дизелово гориво , както и бракониер, който ловял риба в защитена територия на Дуранкулашкото езеро.

23 сигнала са били получени за месец на Зеления телефон на РИОСВ. Сред тях е и проверен сигнал за замърсяване със строителни отпадъци след разрушаване на строеж на Яйлата, но не е установено такова нарушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай