Гласуват бюджета на Благоевград

Гласуват бюджета на Благоевград | StandartNews.com

Най-важната точка в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет в Благоевград е предложението за приемане на бюджета. Трябва да се гласува планът за финансиране на капиталовите разходи за 2016 г. и актуализирана прогноза за местните дейности за периода 2016-2018 г. 23 точки ще разгледат съветниците на първото си за тази година заседание. Ще бъде направен отчет и за дейността на общинския съвет за последните 5 месеца на миналата година от председателя Радослав Тасков.

Сред важните въпроси за разглеждане е стратегията за управление и разпореждане с общинската собственост за периода 2015-2019 година. Местните парламентаристи ще гласуват и откриване на процедура за провеждане на конкурс за управител на „Център за кожно- венерически заболявания- Благоевград" ЕООД. Лечебното заведение се управлява временно от доктор Силвия Янкулова, след като на два поредни конкурса не се явиха кандидати за поста.
ОбС Благоевград ще разгледа и предложение относно закриване на маломерната смесена група за деца от 3 до 7-годишна възраст в село Падеш, където има филиал на ОДЗ № 3 в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай