Гласоподавателите в Монтанско се топят

Гласоподавателите в Монтанско се топят | StandartNews.com

Монтана. Гласоподавателите в Монтанско се топят. 137 260 души в областта са включени в списъците за участие  в референдума за развитие на ядрената енергетика, съобщи областният управител Ивайло Петров. Те са със 6236 по-малко в сравнение с гласувалите на последните парламентарни избори през 2009 година. Тогава имащите право на глас са пускали бюлетина в 283 секции. Днес местата са 271.

За пръв път своя глас ще дадат 642 души. Те са навършили пълнолетие от 2009 година до днес. Двама младежи от Монтана са закръглили 18 години на 26 януари и също са включени в избирателните списъци. Най-възрастната гласоподавателка е 98-годишната Ценка Димитрова. Мъжът рекордьор по години е Младен Иванов, на 94.

В област Монтана има само една подвижна урна. 11 души от Лом са пожелали да гласуват, но не могат да се придвижат до секциите си. Затова те ще пуснат бюлетина в домовете си.

За оборудване на една секция досега са похарчени по 238 лева. Общо в областта са изборите са получени 65 000 лева. Поне още толкова ще са нужни, за да се покрият всички разходи около гласуването, допълни Ивайло Петров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай