Гигантски яйца редят в Търново

Гигантски яйца редят в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Гнезда с гигантски шарени яйца и щъркели ще „кацнат" по дърветата на улица „Цар Тодор Светослав" в старата столица. Птиците и великденските символи са част от инсталация, подготвена от творци, работещи за кандидатурата за Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на общината.

Проектът, наречен „Щърбел",  е артистична провокация на Мартин Иванов, студент II курс от специалност „Графичен дизайн" на Факултета по Изобразително изкуство на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий". Върху подкастрените в началото на пролетта дървета в близост до парк „Марно поле" ще бъдат поставени големи гнезда, а в тях ще има големи щъркели и еднометрови великденски яйца. Яйцата са оформени от тел, мрежа и вестници, като украсата им е съобразена с българските традиции.

Мартин, заедно с приятели и колеги, е изработил елементите от инсталацията в продължение на месец в квартирата си и в ателие във Факултета по Изобразително изкуство.

Монтажът ще продължи два дни, а гнездата ще радват търновци и гостите на града и ще красят ул. „Цар Тодор Светослав" до 27 април, за да не се пречи на разлистването на короните на дърветата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай