Гербери бранят поликлиника от приватизация

Гербери бранят поликлиника от приватизация  | StandartNews.com

Благоевград. Общинското ръководство и общинските съветници от ПП ГЕРБ в Сандански излязоха с декларация срещу плануваната от общината приватизация на поликлиниката в курортния град. Повод за протеста е предложението на кмета Андон Тотев за продажба на сградата, което трябва да се разгледа на сесията в четвъртък. Според герберите подобна стъпка ще ликвидира създаваната повече от 10 години организация на доболничната помощ в община Сандански. „С тази приватизация с един замах ще се заличат всички сега съществуващи регистрации на лекарски практики, договори и лечебни заведения, чието ново изграждане е дълъг и тежък процес, изискващ спиране на дейността, която в голямата си част няма да може да бъде възстановена. Много лекари ще трябва да търсят помещения в различни квартали на града, които тепърва да се преустройват като лекарски кабинети, за което процедурите отнемат години”, твърдят авторите на декларацията. Непредвидимите и тежки последици от това ще се стоварят върху гърба на най-болните, най-възрастните и най-бедните, които се нуждаят от оказване на доболнична помощ, пише още в документа.

Срещу това намерение е имало многократните протести от лекарите и от населението на общината и района, тъй като поликлиниката обслужва и жителите на съседните общините Кресна и Струмяни.

От ГЕРБ, както и жители на общината и района, са притеснени от факта, че приватизацията на поликлиниката е нецелесъобразен, нехуманен, правно и икономически неаргументиран акт, който ще доведе до прекъсване на медицински дейности, закриване на лекарски практики и комисии. Това на практика ще доведе до непредвидими и непоправими последици и до цялостен срив в здравеопазването на хората от района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай