ГЕРБ помага на самотна майка от Бобов дол

ГЕРБ помага на самотна майка от Бобов дол | StandartNews.com

Финансова помощ в размер на 2000 лева оказаха народните представители от партия ГЕРБ на самотна майка от Бобов дол. Парите са събрани от депутатите по инициатива на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след поето обещание по време на предизборната кампания. Средствата ще се използват за купуване на общинското жилище, в което живеят Христина и 6-годишното й дъщеря Силвестра, която страда от детска церебрална парализа.
Само преди месец депутатът и областен координатор на ГЕРБ-Кюстендил Кирил Калфин лично е дарил 500 лева на самотната майка за изследване на мускулната тъкан на детето.

Христина разказа още, че през 2011 г., отново с подкрепата на Цветан Цветанов, са били осигурени средства за животоспасяваща операция на Силвестра. По-късно е бил закупен терапевтичен стол и вертикализатор за деца с увреждания, който се използва в ранната адаптация на детето в седяща позиция. В началото на тази година от областното ръководство на ГЕРБ - Кюстендил са откликнали на зова за помощ и са закупили специално столче за баня за деца с увреждания. Пари за лечението на детето са дарявани и от бившия депутат Емил Гущеров, от Ивайло Константинов, от ръководството на ГЕРБ в Бобов дол.

„Дори сега г-н Цветанов лично пое ангажимент и ни съдейства, но цената на жилището е малко над 7 000 лв. Вярвам, че ще се намерят още добри хора, които да ни помогнат, за да имаме собствен дом", сподели майката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай