Гасят с Ми-17 пожар в Драгоман

Гасят с Ми-17 пожар в Драгоман | StandartNews.com

Пожар е лумнал в района на Драгоман. Екипаж с вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово е изпратен на място, за да помогне в овладяването на огнената стихия, съобщиха от военното министерство.

Вертолетът е излетял в 17.40 часа от авиобазата. Майор Йордан Йорданов е командир на екипажа. Действията на военнослужещите са координирани със структурите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Най-малко 55 служители на Югозападното държавно предприятие са мобилизирани да гасят два пожара на територията на държавните горски стопанства в Брезник и София. Това съобщиха от "Югозападно държавно предприятие" за "Фокус".

Огънят в местността Гребена край Брезник е тръгнал преди около 3 часа от запалване на сухи треви и храсти и е обхванал голяма площ от 80-годишна иглолистна гора. Над 40 горски служители и огнеборци, 4 противопожарни автомобила и 3 специализирани автомобила на ЮЗДП за гасене на горски пожари участват в гасенето на пожарите. Теренът е пресечен, стръмен и каменист, което допълнително затруднява работата на екипите.

Засега няма опасност да се разпространи пожарът край Брезник, обяви директорът на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов пред "Фокус".

„Гасим пожара от всички страни и се опитваме да го локализираме. Успяваме да удържим периметъра отвън и няма нови огнища", увери той.

Опасността от пожари в много части на страната е повишена заради горещините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай