Гърмят по младеж заради стара икона

Гърмят по младеж заради стара икона | StandartNews.com

Хасково. Търговци на антики гръмнаха млад мъж от Хасково заради стара икона на Богородица.

29-годишният Милен пострадал от изстрел с газов пистолет в лицето докато се опитвал да продаде архаичната рисунка с лика на светицата.

За историята се разбрало след като младият мъж потърсил помощ в Бърза помощ в хасковската болница около 14.15 часа в сряда. Той бил с контузия и възпаление на дясното око.

Пострадалият обяснил, че е прострелян от кандидат-купувачите на иконата. На срещата му с тях трябвало да се извърши оценка на иконата и евентуалната й продажба. Вместо това обаче единият от „купувачите" извадил газов пистолет и гръмнал Милен в лицето. После тримата нападатели грабнали иконата, метнали се в колата "Алфа Ромео", с която пристигнали на уреченото място и отпрашили с мръсна газ в посока към Димитровград.

След сигнала криминалистите завардили пътищата в областта и предупредили колегите си от съседни дирекции на МВР за бегълците. Няколко часа по-късно издирваният автомобил е бил открит в Димитровград. В хасковския арест като съпричастни към грабежа са задържани 34-годишен мъж, съпровождал пострадалия Милен, 20-годишен димитровградчанин и 27-годишно момиче от село Крепост. Все още се издирва обаче извършителят на грабежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай