Габровци с романтична алея за разходки

Габровци с романтична алея за разходки | StandartNews.com

Габрово. Крайречна алея за романтични разходки ще имат габровоци, след като общината разработи нов проект за подобряване на градската среда. Строителството ще бъде съвместено с мероприятията по водния цикъл в района. По ул. „Константин Иречек" е изграден разпределителен водопровод, а по „Цанко Дюстабанов" и „Стара планина" – и магистрален.

В рамките на проекта за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда ще бъдат извършени строителни дейности по улиците шест улици, а почти непроходима улица „Софроний Врачански" ще бъде изцяло реконструирана. Проекта предвижда и изграждане на подпорна стена в участъка между мост Игото и Баев мост с конзолни наддавания за автомобилно и пешеходно движение покрай източния бряг на Янтра. Амортизираните настилки по улиците и тротоарите в района, както и занемарените тревни площи и градински елементи ще бъдат заменени с нови.

Проектът предвижда изграждане на нови паркоместа, детска площадка, места за отдих, допълнително улично и парково осветление. В цялата територия ще бъде осигурен достъп за лица със специални потребности – елемент, който липсва към момента. По някои от улиците са изпълнени и възстановителни асфалтови работи по траншеята, предстои пълно възстановяване.

Изпълнител на подобект „Реконструкция на улица „Софроний Врачански", ЦГЧ-Изток" и „Благоустрояване на VI участък-ЦГЧ" е ДЗЗД „Лимк". В него влизат габровската фирма „Лимк" ООД и софийската „Техно Строй България" ООД. Стойността на строително-монтажните работи е 3 184 226, 27 лв. с ДДС. Срокът за реализация е 359 календарни дни. Интегрираният проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на Габрово се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие", съобщават от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай