Fun House in Fun City за младежите на Варна посред зима

Fun House in Fun City за младежите на Варна посред зима | StandartNews.com

Артсъбитията са в подкрепа на Европейската младежка столица 2017

Варна. Fun House in Fun City или Забавна къща в забавен град е първа от четири поредни инициативи, които ще се случват от февруари до май. Основната цел на организаторите е да покажат на младите хора във Варна различни смислени и атрактивни форми на забавление.

Първата инициатива на 7-ми февруари обхваща времето на ранния следобед и съботната вечер, като паралелно в отделните помещения на хостела ще вървят различни видове работилници. Кухнята на „забавната къща" ще даде терен на любителите на веган кухнята да придобият практически умения за приготвяне на този вид здравословна храна. Междувременно в основното общо пространство Мила Иванова, Красимир Андонов и Ясен Григоров ще представят паралелно изложба от фотографии, детски рисунки и прожекция на алтернативния филм „Малък-голям". В по-долните етажи на къщата, в музикалното студио ще се проведе музикална работилница с младежи, които имат интерес да подобрят уменията си по китара.

Една от атрактивните дейности и т.нар. беседа по краезнание, която ще се проведе от управителя на Йо ХО хостела Стефан Ножчев, който ще разкаже на присъстващите младежи кои са непознатите исторически и природни забележителности в близост до Варна, които заслужават да бъдат посетени. Над 150 души са потвърдили участието си в интернет и още десетки са заявили присъствието си по телефона, така че това се очаква да бъде едно от най-успешните обществени събития за млади хора през зимата.Отворените врати на младежката зона Йо Хо Хостел са само част от поредица събития, подкрепени от сдружение „Варненски младежки фестивал" - FUNCITY, в желанието им да осигурят по-разнообразна и смислена програма от безплатни дейности за младите извън летния период. Това са само част от събитията в проекта на FUNCITY – FUN Capital, който се провежда в подкрепа на Варна – Европейска Младежка Столица 2017, с финассовата помощ на Община Варна и програма „Младежта в действие" в рамките а проект „Младежки столици в действие".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай