Флашмоб „Усмихнатите деца на България” и в Благоевград

Флашмоб „Усмихнатите деца на България” и в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Весел детски празник „Усмихнатите деца на България" с много игри и забавления организират в Благоевград на 1 юни – неделя. С тържеството ще се отбележи Международния ден на детето, то ще стартира едновременно в София и 20 областни центъра в 11.00 часа, а негови основни организатори са членовете на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Проявата е част от Националната кампания на ДАЗД „2014 г. - Година на правата на детето", с която отбелязваме 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

В Благоевград за хлапетата ще има танцова програма, клоунади, игри и изненади. Точно в 11.30 часа деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство.

„Усмихнатите деца на България" е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай