Филми под звездите в Банско

Филми под звездите в Банско | StandartNews.com

Най-добрите филми от програмата на Международния фестивал „Банско филм фест" ще радват банскалии и туристи в курорта Банско в продължение на 4 дни. Лентите ще се въртят на площад "Никола Вапцаров", а стартът ще е на 22 юли с френския филм "Катерачно пътешествие в Аржентина".

След това десетки любители на екстремните преживявания видяха астрийския "Арктически лед" новозеландският „Капитанът на Шакълтън". На следващия ден е ред на филмите "RideUp или загубени в облаците" от Франция, "В Празното каре" от Великобритания, Обединените арабски емирства и Оман, "Пазителката на планините" от САЩ и "Лхамо – дете на Хималаите" – Франция. На 24 юли програмата започва с "Алпинистите от Закопане" – Полша, продължава със "Sea2son" – България и приключва с "Еребус, закъснялата операция" - Нова Зеландия.

Финалът на атрактивното събитие е на 25 юли, събота, с филмите "Пещерата" – САЩ, "Проникване в Африка" – Испания и "По-далеко отколкото виждат очите" на американеца Майкъл Браун. Организатори са община Банско, местното читалище и Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай