Фестивал във Велико Търново става международен

Фестивал във Велико Търново става международен | StandartNews.com

Групи за исторически възстановки от пет държави са поканени за участие в летен средновековен фестивал във Велико Търново. Затова и фестивалът "Ежедневието на средновековния Търновград", който миналата година имаше четири издания в крепостта Царевец с участието на групи от България, това лято става международен.

Поканили сме реконструктурски групи от Украйна, Полша, Румъния, Молдова и Сърбия, потвърди и Симеон Цветков от местния клон на Националното дружество "Традиция".

"Фестивалът ще мине под мотото "Животът на средновековния човек по време на династията на Асеневци XII-XIV век", като през трите дни на фестивала ще бъдат показани средновековни занаяти, средновековна кухня, средновековни игри и забавления, както и средновековно въоръжение, снаряжение и бойни тактики на различните формации", заяви той.

По думите му специално е предвиден и Ден на чуждата средновековна кухня, като всяка група ще представи нещо характерно за тяхното Средновековие.

По време на фестивала, който ще се проведе от 28-ми до 30-и юли, повече от 100 души ще участват в историческите възстановки на Царевец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай