Европа ни хвали за доброволска чета в ромски квартал

Европа ни хвали за доброволска чета в ромски квартал | StandartNews.com

Стара Загора. Европейска мрежа похвали доброволския младежки отряд в старозагорския ромски квартал "Лозенец".   Проект на областната дирекция на МВР бе отличен с грамота на годишната среща на страните членки на    Европейската мрежа за превенция на престъпността. тя се проведе през тази седмица в кипърската столица Никозия. 

Българската делегация на форума бе представена от парламентарния секретар на министерството Виктория Русанова и директора на областната дирекция на полицията в Стара Загора - старши комисар  Алекси Алексиев. Става дума за инициативата в ромския квартал „Лозенец” да функционира младежки доброволен отряд, припомни същността на отличения проект „Полицията в близост до хората” регионалният говорител на дирекцията Ваня Кръстева.  

По време на форума са били представени номинираните за годишна награда за 2012 година най-добри практики на държавите членки на ЕС в борбата с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, домашното насилие, незаконния трафик на културни ценности, както и сътрудничество с потенциални партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай