Емисари на Винената партия представят книга в Гърция и Македония

Емисари на Винената партия представят книга в Гърция и Македония | StandartNews.com

Благоевград. Винената партия праща емисари зад граница, за да представят новата книга на организацията „От лозето до трапезата". Пратениците ще пътувт до края на този месец в Гърция и Македония по покана на съседите ни. Целта им е да ограмотят комшиите по отношение на производството и пиенето на напитката на боговете. „Ще им оставим по няколко бройки от творбата.

Тя е на български, за македонците няма да е проблем, но гърците ще трябва да си я преведат. Важното е, че с тази книга пияниците и в България, и в съседните ни страни ще са по-малко", твърдят членове на Винената партия. Четивото бе писано над 2 години, за съдържанието му организацията се допита и до народа – с анкети в различни населени места. Задачата им бе да разкрият на всички как се произвежда качествено вино и как се пие умерено. В творбата има съвети и препоръки, които ще помогнат на читателите да си правят сами напитката на боговете и да я консумират така, че да не се напиват. Сред основните препоръки са никога да не пиеш сами от червения еликсир, да го правим в компания и с мярка.

Да се хапват мезета. За червеното вино са подходящи червените меса – телешко и свинско, за бялото – бели меса, пилешко и риба. Да се пие бавно, е друг важен съвет към любителите на виното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай