Експерти идват у нас за тракийската изложба в Лувъра

Експерти идват у нас за тракийската изложба в Лувъра | StandartNews.com

Стара Загора. Експерти от Лувъра, които подготвят изложбата на тракийското изкуство в световния музей идната година, ще гостуват у нас през февруари. Специалистите ще разгледат музеите в страната, за да решат кои тракийски артефакти ще бъдат включени в експозицията, съобщи посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан при визата си в Града на липите през уикенда. Според него имало големи шансове и експонати от регионалния исторически музей в Стара Загора да попаднат в селекцията.

Преди това друго културно събитие с френско-български адрес ще зарадва франкофоните и почитателите на изобразителното изкуство у нас.

През април в Стара Загора и в още няколко български града ще бъде показана изложбата "Жул Паскин - от Видин до Париж", реализирана с изключителното съдействие на френското посолство в София.

През тази година в Града на липите ще се проведе традиционния Младежки франкофонски фестивал, а Старозагорската държавна опера ще реализира съвместни българо-френски продукции стана ясно още по време на двудневната визита на посланик Дьо Кабан в Стара Загора. Той разгледа и разгледат някои от културно-историческите забележителности на града - музея „Неолитни жилища", Музея на религиите и градската художествена галерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай