Един първокласник от 15 ученици в село Букова поляна

Един първокласник от 15 ученици в село Букова поляна | StandartNews.com

Само един първокласник има сред петнадесетте ученици, които прекрачиха прага на училището в село Букова поляна преди три дни.

ОУ „Христо Ботев" в маданското село е имало над 100 деца годишно, но тази броят им е дори под 20, съобщава бТВ.

Малкият Еди Шекиров ще бъде сам в клас, но за сметка на това учителите ще му обръщат повече внимание с уроците, разказва неговата майка Фейме. И изтъква, че детето все още тъгува за детската градина, но бързо ще свикне със задълженията на ученик.

Щеше да е по-хубаво, ако има повеч едеца в клас, споделя майката на първолака.

Грижите на преподаватели са на ниво, независимо от броя на учениците в училището, коментира директорът на училището Митко Бекяров. И припомня, че неговите възпитаните имат добри резултати от изминалото външното оценяване.

„Един, един, но той си е радост за нас. Това си е щастие, че имаме първокласник. Основният проблем, за да се случва това нещо - да има един ученик, виждате какво се случва в цялата страна, е демографският срив", казва от своя страна кметът на село Букова поляна Ахмед Ахмедов. И уточнява, че броят на учениците от основаването му досега се е стопил значително, но все пак го радва фактът, че много от съселяните му са останали в селото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай