Дядо СТОйчо стана на сто

Дядо СТОйчо стана на сто | StandartNews.com

Благоевград. Столетник празнува рожден ден в санданското село Склаве. Подаръци на навършилия цял век дядо Стойчо Шутраков изпрати кмета на община Сандански Андон Тотев.

Даровете – парична сума в плик и цяла кошница с лакомства и храни, поднесе заместник – кметът Мария Чинкова Тя пожела на юбиляря още дълги години да радва близките си, които приготвиха мило тържество за своя баща, дядо и прадядо. Ветеранът от войните дядо Стойчо отглежда 6 деца – две момчета и четири момичета. Ведър и жизнен за годините си на този специален ден се събра цялата му голяма фамилия, които разказаха колко достоен и добър човек е рожденикът, въпреки трудностите, които изживява и загубата на едно от децата си.

Всички 9 внуци също пристигнаха специално за юбилея на дядо си, който не можа да скрие вълнението си от радост и се разплака. Негова внучка реши да го изненада като направи родословно дърво на цялата фамилия. То ще бъде закачено на видно място в дома на столетника. Сред многобройните гости, дошли да поздравят рожденика, беше и кметът на с. Склаве Павел Пъхнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай