Долината на царете в тройката на Чудесата

Долината на царете в тройката на Чудесата | StandartNews.com

Казанлък. Долината на тракийските царе вече е твърдо на 3-то място, със солидна преднина пред Аладжа манастир, заяви кметицата на Казанлък Галина Стоянова. 

Ентусиазмът и мобилизацията на хората от Града на розите не спаднаха и в последния ден на гласуването за "Чудесата на България". Пред двата компютъра, изнесени на открито – на централния площад „Севтополис” и пред културно-информационния център потокът не спря през целия ден. Оживено бе и в другите два специално оборудвани с компютри пункта – в общината и в историческия музей.

Защо пък да не погледнем по-смело и към второто място, само няколко процента ни делят от него, нахъсваха се като на голямо състезание казанлъчани. Те са убедени, че Долината на тракийските царе не е местен паметник, това е уникален комплекс на една много малко позна цивилизация, и принадлежи на цяла България. Показва го и вотът на всички българи.

Окончателните резултати от първото по рода си национално онлайн гласуване за българските чудеса в ЮНЕСКО ще бъдат обявени на 3 октомври по време на грандиозен спектакъл в НДК. Всеки може да даде своите предпочитания на сайта bgchudesa.com.

Кампанията „Чудесата на България” се провежда с подкрепата на МТел и търговска верига „Зора”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай