Добрич отново пред прага на сух режим заради дългове

Енергийното дружество се обръща към държавата, за да спаси града и областта от безводие

Добрич отново пред прага на сух режим заради дългове  | StandartNews.com

Добрич. Добрич отново може да остане без вода, защото ВиК има натрупан дълг от близо 2 млн. лв. за електричество, съобщават от "Енерго-Про". Управителят на енергийното дружество Стефан Абаджиев заявява, че са проведени срещи с управителя на ВиК Юлиян Иванов, кмета на Добрич Детелина Николова и областния управител Недко Марчев, на които е дискутирана темата в търсене на решение на проблема. От "Енерго-Про" се обръщат към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева с молба за намеса на държавата, за да не се стигне отново до ситуацията, в която водната компания изпадна миналата година - бе й спряно електрозахранването на помпените станции, което пък доведе до сухия режим за града.

Стефан Абаджиев апелира да бъде оказано съдействие на община град Добрич за реализирането на водния цикъл, чрез който ще бъдат намалени загубите на вода от течовете от амортизираната водопреносна мрежа, които възлизат на 80 на сто.

"Трупането на дълг от крупни клиенти застрашава способността на нашата компания да се разплаща със своите доставчици, от което зависи доставката на електроенергия в цяла Североизточна България. Надяваме се на разбиране от страна на държавата, като принципал на ВиК Добрич, защото, ако дългът на дружеството не бъде овладян в кратки срокове и неговият ръст не започне да намалява, ще бъдем принудени да пристъпим към поетапно изключване на електрозахранването на ВиК след петък, 23 август" - предупреди управителят на "Енерго-Про".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай