Добрчиката хуманитарна гимназия с нов кабинет

Класната стая е оборудвана с дарение от родителите на загиналата във влака София - Кардам Валерия Желева

Добрчиката хуманитарна гимназия с нов кабинет | StandartNews.com

Добрич. Добрич. В Хуманитарната гимназия в Добрич официално бе открит обновения кабинет, за който средствата са дарени от родителите на една от жертвите на влака София-Кардам, която е била възпитаничка на учебното заведение.

 

Дарението е на стойност 30 хил. лв., колкото семейството даде на всички учебни заведения, където дъщеря им е учила. С парите са закупени интерактивна дъска, проектор, лаптоп, 50-инчов SMART телевизор, система за домашно кино, нови единични чинове, столове – пълно обзавеждане на кабинета. Предстои да се създаде училищно радио и нова звънчева система, като ще има възможност учениците да водят собствено радиопредаване.

 

В катедрите на учители на Валерия в различни области – математиката, английския език, история, български език, са закупени лаптопи и проектори, за да могат да осъвременят и подобрят качеството на учебния процес.

 

"Приятно е, че кабинетът, в който се намираме в момента, е направен с помощта на дарението на семейството. Получихме обезщетение от 100 000 лева на наследник т.е. обща сума 200 000 лева, които решихме да дарим на местата, където дъщеря ни е учила. Винаги съм мислела, че парите могат да имат само една цел. Бих ги ползвала за учение, лечение, ако се наложи, и ако тези две неща вече са използвани – за екскурзия в чужбина. Това бяха първите думи, които казах, когато се омъжих за съпруга си – вдовец с две деца. Валерия израсна с много строги родители, бях прекалено строга майка. Днес се замислям дали е трябвало да бъда толкова строга. Просто съм смятала, че възпитавам един сериозен млад човек. Пари, които не доставят радост, трябва да бъдат доставени там, където ще доставят радост". Това каза майката на загиналата Валерия- Софка Дойнова пред присъстващите в обновения кабинет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай