До 20.00 часа пускат тока в "Люлин"

До 20.00 часа пускат тока в "Люлин" | StandartNews.com

До 20:00 часа се очаква да бъде напълно възстановено електрозахранването в столичния квартал „Люлин", което бе преустановено заради пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ. След приключване на работата на Пожарната, екипите на дружеството започнаха подмяна на изгорелите кабели. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Тази сутрин голяма част от засегнатите потребители бяха захранени алтернативно. През целия ден продължава работата по локализиране на повредите в колектора. Вероятната причина за пожара е външна намеса – нахлуване в колектора и опит за кражба на кабели.

Кражба на трансформаторно масло причини изгаряне на трансформатор и остави без ток в неделния ден 400 клиенти на ЧЕЗ в кв. „Надежда". Аварийните екипи на дружеството работят по отстраняване на повредите и възстановяване на електрозахранването.

„Двете аварии в София показват как от кражбите и вандализма над електроенергийни съоръжения страдат най-вече нашите клиенти. Продължаваме да призоваваме обществото за нетърпимост към подобни прояви и за по-строги санкции за извършителите", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай