Дискутираха изграждане на подлез под железопътна линия

Дискутираха изграждане на подлез под железопътна линия | StandartNews.com

Благоевград. Експертна група от проектанти, пътни инженери и специалисти от община Благоевград разискваха проекта за изграждане на подлез за квартал „Грамада". Различни технически решения, отговарящи на всички стандарти за такъв тип съоръжения, бяха обект на дискусията, която се проведе в четвъртък.

В разглеждането на предложените варианти участие взе и кметът Атанас Камбитов. Трябва да се вземе под внимание спецификата на транспортната схема в района и интензивността на движението, за да бъде ефектът от изграждането на пътния възел оптимален. По данни на общината над 2400 автомобила дневно преминават по булевард „Св. Димитър Солунски".

Подлезът под железопътната линия ще осигури по-безопасно и бързо преминаване на пешеходци и автомобили. В рамките на предпроектното проучване са направени геоложки сондажи и замервания на дълбочина 25 метра, които са били в допустимите стойности и характеристики за подобен род специално строителство. Това ще позволи работата на проектантите да продължи по план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай